Everything in the news of work environment and sport club inclusive management, workers, sport activities, safety & health, project that is fit for MSSBkini
Makanan dan minuman buat masa sekarang mmg baik.tiada rungutan.juga pada harga yg berpatutan. cuma disebelah petang sejak kebelakangan ini kak ani kantin tu jarang berniaga utk disebelah petang. ramai rungutan telah diterima. operator yg OT akan kelaparan. cadangan saya, pagi dan tengahari masih kita kekalkan pd kak ani. cuma disebelah ptg kita bg pd org lain utk urus dan kekal sepanjang masa. setuju ke?
sebagai yang profesional,saya rasakan sebagai sorang manusia biasa acapkali melakukan kesilapan yang mungkin di sedari ataupun tidak.kita mungkin tidak tahu masalah yang dihadapi kak ani..cuba bayangkan diri anda berada di pihak kak ani..saya lihat jadual operasai begitu padat bagi beliau kerana mengejar masa di sebabkan tiada tempat khas untuk beliau memasak di kantin..mungkin itu sebahagian protokol kilang untuk mencegah dari berlaku kebakaran yang tidak di duga..
pada pendapat saya mungkin kebelakangan ini kak ani kantin tu ada masalah yang tidak kita ketahui..maklumlah orang berniaga,mungkin ada urusan yang perlu uruskan pada kebelakangan ini..ape2 hal sekalipun,cuba lah slow talk ngan kak ani tu..mungkin kebelakangn ini saja pihak kantin miss pada sblah ptg..krete jln jauh pun perlu berehat untuk sejukkan enjin,inikan kita sebagai manusia..perlu juga rest..eloklah anda yang membuat perbincangan ini bercakap dengan kak ani tu..mane tau kot2 dia sudi serahkan kpd anda..nampak gaya anda mcm brminat dengan kantin utk brniaga pada sebelah ptg.
hari ni kantin tutup(tengah hari dan petang) tapi.... makcik kantin tu ada meniaga goreng pisang kat pekan.. (kat bank RHB) alasan apa yang makcik kantin tu beri nak tutup kantin waktu tengah hari dan petang...
assalamualaikum,,,, kepada bahagian kebajikan kantin tolong ambil berat macam mane untuk megatasi masalah bekalan makanan dan minuman di kantin kita pada sebelah petang...atas sebab kantin kerap sangat tidak beroperasi pada waktu petang.....walau pun kami cuma ingin kan secawan TEH"O" DAN SEBIJI KUIH..... tolong ambil berat tentang perkara ini...terima kasih....
peluang peniagaan,,, bagi sesiapa yang berminat untuk menceburi bidang perniagaan kuih muih dan minuman di kantin pada sesi petang sila hubungi atau jumpa dengan admin department...terima kasih..
oppssssss....... nanti dulu....jangan panjangkan kata2 berunsurkan mengumpat tu lagi.... sebenarnya....menurut sumber yang boleh dipercayai...kak ani kantin tu tak dpat meniaga semalam sebab anak dia telah dijankiti sakit demam denggi....cuba fikir kalau anak kita pulak kena sakit yang sama tentu kita akan ambil cuti dengan segera....al ke...ul ke....tapi kak ani ni mana ada cuti macam kita...so fikir2kanlah....bak kata nabil...lu pikir la sendiri....
Salam 1 Mega Square, Setelah dikaji, dihalusi, dipertimbangkan dan dipantau oleh MSSBSHC berkenaan kantin kita ini, pihak ADMIN harus berbincang dgn Kak Ani bahawa jika beliau mahu berniaga lagi dikantin MSSB diberikan masa waktu berniaga hanya PAGI dan TENGAHARI shj pada beliau. Disebelah PETANG pula, diberikan kepada pengusaha kantin yang lain dimana wajib menyediakan makanan berat spt Nasi Goreng dll selain dari kuih muih. Ini bg membolehkan para wargakerja yg berkerja lebih masa dapat makanan yg secukupnya.
allhamdulilah,,,, terima kasih kepada semua pihak yang mengambil berat megenai perkara di atas....sekali lagi kami ucap kan berbanyak-banyak terima kasih......
kepada alif yg berhormat betul ke yg anda tengok kt rhb bank tu mak cik kantin tu?? pasti kan ia betul-betul mak cik kantin tu atau pun...atau pun alif silap tengok kot...mana laa tahu kot mak cik kantin tu tengah beli goreng pisang?????.....walau bagaimana pun pasti kan ia betul......
kepada alif qc..awak tersilap orang la...itu bekas pekerja kak ani(kak maria)..kak maria mmg berniaga kat situ hari2..buke mate awk luas2 alif..patut lah wire slalu rejct di sebabkan ada orang macm alif..kak ani yang hari2 dipandang pun tak knl lg ker?cmner nk qc wire?
kepada semua pgguna kantin,sy menyeru agar berssama sama menjaga kebersihan kantin..bks minuman drpd msin air sila buang kan ke dlm tong sampah yg di sediakan..kesian la kt uncle clnr dan mkcik kntin,sbb pg2 kene bersihkn bks minumn yg anda gune..lagi stu,bungkusan mknn yg di bawa dr kwasan luar kilang sila buang ke dalam tong sampah..pandai mkn tapi x nk buang,sy rasa itu bkn tgas mkcik kantin untuk pugut bngkusan mknn tersebut krn anda yg bwa dr luar..dah tkde sivik ke anda semua?bgaimana jika anda berada di tmpat mereka?
tak gune ade mate kalau tidak melihat,,, tak gune ade hati kalau tak tahu menilai.. tak gune ade tangan kalau tak pandai buang bungkusan makanan yang di bawa sendiri dari luar..
Jgn sibuk jaga tepi kain orang.. buat apa nak kacau periuk nasi kak ani tu? cuba la sesiapa yang komen pasal perniagaan di waktu petang untuk cuba berniaga di kantin..
pandai jgak budak nepal komen dalam blog ni? alif kena buka mata luas2..fitnah tu alif..dosa memfitnah lebih besar daripada dosa membunuh,,awk tau tak alif..
Ya saya, Saya wujudkan ruangan ini adalah untuk membincangkan hal dan isu mengenai kantin sahaja. Jadilah pemikiran yg terbuka. Cadangan seperti memberikan pengusaha kantin yg lain pd sebelah petang dan usaha2 menaiktaraf suasana kantin amat sgt dialu-alukan diruangan ini. Minta kerjasama dari pihak Admin menyelesaikan masalah kantin dimana waktu berniaga pd sebelah Pagi, Tengahari dan Petang perlu selalu diadakan. Permintaan dari wargakerja MSSB.
Kepada blogger semua, khususnya warga Megasquarians....
Sila beri perhatian:
1) Perbincangan awal telah pun memutuskan waktu operasi kantin adalah 3 waktu (pagi, thari & petang), cuti pada ujung minggu & sebelah thari & petang pada setiap hari Rabu.
2) Memandangkan operasi kantin agak tidak konsisten, teguran untuk pengusaha kantin telah pun diberikan bagi memperbaiki operasi kantin agar lebih baik & konsisten.
3) Adalah juga tidak wajar jika dua pengusaha kantin beroperasi di tempat yang sama, keadaan akan lebih buruk & rumit jika satu pihak menuduh satu pihak lagi atas isu-isu kebersihan dan sebagainya.
4) Bagi isu memperolehi tambahan mesin vending, pihak kami telah pun meminta kepada pihak pembekal, tetapi komen daripada pihak mereka, jualan di MSSB tidaklah begitu tinggi, tetapi pihak pembekal akan datang lebih kerap bagi mengisi/servis mesin tersebut.
5) Bagi isu watercooler, pihak SHO telah pun mengambil langkah bagi membersihkan dengan kadar mingguan.
6) Isu "KATAKAN TAK NAK" bagi perokok, walaupun kantin kita adalah kawasan terbuka / tidak berdinding, tetapi etika merokok haruslah dijaga bagi tidak menimbulkan ketidakselesaan kepada individu lain, adalah lebih wajar jika perokok mengunakan Zon Merokok yang telahpun disediakan iaitu dihujung Kantin & luar koridor locker. Adalah lebih baik jika perokok "KATAKAN TAK NAK" untuk dirinya sendiri.
Dengan ini, isu kantin akan ditutup untuk dibicarakan. Terima kasih atas komen membina daripada anda semua.
Makanan dan minuman buat masa sekarang mmg baik.tiada rungutan.juga pada harga yg berpatutan. cuma disebelah petang sejak kebelakangan ini kak ani kantin tu jarang berniaga utk disebelah petang. ramai rungutan telah diterima. operator yg OT akan kelaparan.
ReplyDeletecadangan saya, pagi dan tengahari masih kita kekalkan pd kak ani. cuma disebelah ptg kita bg pd org lain utk urus dan kekal sepanjang masa.
setuju ke?
Filter waterkoler selalu kotor, harap ada pihak yang dapat mencuci atau menukar filter tersebut.
ReplyDeleteNEPAL GROUP...
ReplyDeleteKAMI SETUJU DENGAN CADAGAN INI...HARAP-HARAP PIHAK KANTIN DAPAT BERI KEJA SAMA OK...
Waterkoler,
ReplyDeleteEn. Zul dari Store Dept akan memantau dan mencucinya sekali setiap minggu.
sebagai yang profesional,saya rasakan sebagai sorang manusia biasa acapkali melakukan kesilapan yang mungkin di sedari ataupun tidak.kita mungkin tidak tahu masalah yang dihadapi kak ani..cuba bayangkan diri anda berada di pihak kak ani..saya lihat jadual operasai begitu padat bagi beliau kerana mengejar masa di sebabkan tiada tempat khas untuk beliau memasak di kantin..mungkin itu sebahagian protokol kilang untuk mencegah dari berlaku kebakaran yang tidak di duga..
ReplyDeletepada pendapat saya mungkin kebelakangan ini kak ani kantin tu ada masalah yang tidak kita ketahui..maklumlah orang berniaga,mungkin ada urusan yang perlu uruskan pada kebelakangan ini..ape2 hal sekalipun,cuba lah slow talk ngan kak ani tu..mungkin kebelakangn ini saja pihak kantin miss pada sblah ptg..krete jln jauh pun perlu berehat untuk sejukkan enjin,inikan kita sebagai manusia..perlu juga rest..eloklah anda yang membuat perbincangan ini bercakap dengan kak ani tu..mane tau kot2 dia sudi serahkan kpd anda..nampak gaya anda mcm brminat dengan kantin utk brniaga pada sebelah ptg.
ReplyDeleteapa kes???
ReplyDeletehari ni kantin tutup(tengah hari dan petang)
tapi....
makcik kantin tu
ada meniaga goreng pisang kat pekan..
(kat bank RHB)
alasan apa yang makcik kantin tu beri nak tutup
kantin waktu tengah hari dan petang...
nie ape kes.....
from,
alif
qc
saya cadangkan "mesin air" di tambah 1 lagi...
ReplyDeletesekian....
from.
dahaganye ari nie....
assalamualaikum,,,,
ReplyDeletekepada bahagian kebajikan kantin tolong ambil berat macam mane untuk megatasi masalah bekalan makanan dan minuman di kantin kita pada sebelah petang...atas sebab kantin kerap sangat tidak beroperasi pada waktu petang.....walau pun kami cuma ingin kan secawan TEH"O" DAN SEBIJI KUIH.....
tolong ambil berat tentang perkara ini...terima kasih....
KATAKAN TAK NAK,
ReplyDeletesaya cadangkan, tiada perokok di kawasan kantin..
peluang peniagaan,,,
ReplyDeletebagi sesiapa yang berminat untuk menceburi bidang perniagaan kuih muih dan minuman di kantin pada sesi petang sila hubungi atau jumpa dengan admin department...terima kasih..
oppssssss.......
ReplyDeletenanti dulu....jangan panjangkan kata2 berunsurkan mengumpat tu lagi....
sebenarnya....menurut sumber yang boleh dipercayai...kak ani kantin tu tak dpat meniaga semalam sebab anak dia telah dijankiti sakit demam denggi....cuba fikir kalau anak kita pulak kena sakit yang sama tentu kita akan ambil cuti dengan segera....al ke...ul ke....tapi kak ani ni mana ada cuti macam kita...so fikir2kanlah....bak kata nabil...lu pikir la sendiri....
Salam 1 Mega Square,
ReplyDeleteSetelah dikaji, dihalusi, dipertimbangkan dan dipantau oleh MSSBSHC berkenaan kantin kita ini, pihak ADMIN harus berbincang dgn Kak Ani bahawa jika beliau mahu berniaga lagi dikantin MSSB diberikan masa waktu berniaga hanya PAGI dan TENGAHARI shj pada beliau.
Disebelah PETANG pula, diberikan kepada pengusaha kantin yang lain dimana wajib menyediakan makanan berat spt Nasi Goreng dll selain dari kuih muih. Ini bg membolehkan para wargakerja yg berkerja lebih masa dapat makanan yg secukupnya.
Sekian....
allhamdulilah,,,,
ReplyDeleteterima kasih kepada semua pihak yang mengambil berat megenai perkara di atas....sekali lagi kami ucap kan berbanyak-banyak terima kasih......
daripada...
kami semua.
kepada alif yg berhormat betul ke yg anda tengok kt rhb bank tu mak cik kantin tu?? pasti kan ia betul-betul mak cik kantin tu atau pun...atau pun alif silap tengok kot...mana laa tahu kot mak cik kantin tu tengah beli goreng pisang?????.....walau bagaimana pun pasti kan ia betul......
ReplyDeletemahu kan kepastian???
telingar hanya mampu mdengar..
ReplyDeletemata yang mmandang...
bak kata kecik...
asal dari kampong.
dia slalu mniaga kt situ...
lau nak kepastian tanya la kak ani..
wasalam....
DARIPADA KORANG MENGUPAT
ReplyDeleteBAIK JOIN KITA ORANG
CHECKING WIRE PADA WAKTU REHAT..
FROM,
KEPASTIAN
kepada alif qc..awak tersilap orang la...itu bekas pekerja kak ani(kak maria)..kak maria mmg berniaga kat situ hari2..buke mate awk luas2 alif..patut lah wire slalu rejct di sebabkan ada orang macm alif..kak ani yang hari2 dipandang pun tak knl lg ker?cmner nk qc wire?
ReplyDeletedaripada hamba allah
kepada KATA KAN TAK NAK sy skong pandngn anda 200% sy setuju..
ReplyDeleteuntuk mesin air..sila berhubng dngn sanei vending
ReplyDeletekepada semua pgguna kantin,sy menyeru agar berssama sama menjaga kebersihan kantin..bks minuman drpd msin air sila buang kan ke dlm tong sampah yg di sediakan..kesian la kt uncle clnr dan mkcik kntin,sbb pg2 kene bersihkn bks minumn yg anda gune..lagi stu,bungkusan mknn yg di bawa dr kwasan luar kilang sila buang ke dalam tong sampah..pandai mkn tapi x nk buang,sy rasa itu bkn tgas mkcik kantin untuk pugut bngkusan mknn tersebut krn anda yg bwa dr luar..dah tkde sivik ke anda semua?bgaimana jika anda berada di tmpat mereka?
ReplyDeletefrm brckp brdsarkn fitrah sbgi manusia..
tak gune ade mate kalau tidak melihat,,,
ReplyDeletetak gune ade hati kalau tak tahu menilai..
tak gune ade tangan kalau tak pandai buang bungkusan makanan yang di bawa sendiri dari luar..
Jgn sibuk jaga tepi kain orang..
ReplyDeletebuat apa nak kacau periuk nasi kak ani tu?
cuba la sesiapa yang komen pasal perniagaan di waktu petang untuk cuba berniaga di kantin..
pandai jgak budak nepal komen dalam blog ni?
alif kena buka mata luas2..fitnah tu alif..dosa memfitnah lebih besar daripada dosa membunuh,,awk tau tak alif..
daripada satria neo silver(blogger bebas)
kerja kerja...
ReplyDeletelau kantin buka pada waktu malam ok gak...
ReplyDeleteleh lepak2,,,
hehehehe..
kak ani mniaga pd waktu malam la plak..
jual begel ke
dap gak...
wire skrg ni byk reject..
ReplyDeletekenapa ha...
ORANG SURUH KOMEN PASAL KANTIN.
ReplyDeleteBUKAN WIRE.
FROM TAKRETIBAHASA
KEPADA HAIRY,
ReplyDeleteSAYA RASA BAIK TUTUP RUANGAN KOMEN NI.
SEBELUM IA MENJADI SEMAKIN TERUK DAN PANAS.
SEBELUM PIHAK ATASAN MELIHAT DAN MEMBACA
SEKIAN..
Ya saya,
ReplyDeleteSaya wujudkan ruangan ini adalah untuk membincangkan hal dan isu mengenai kantin sahaja. Jadilah pemikiran yg terbuka.
Cadangan seperti memberikan pengusaha kantin yg lain pd sebelah petang dan usaha2 menaiktaraf suasana kantin amat sgt dialu-alukan diruangan ini.
Minta kerjasama dari pihak Admin menyelesaikan masalah kantin dimana waktu berniaga pd sebelah Pagi, Tengahari dan Petang perlu selalu diadakan. Permintaan dari wargakerja MSSB.
Kepada blogger semua, khususnya warga Megasquarians....
ReplyDeleteSila beri perhatian:
1) Perbincangan awal telah pun memutuskan waktu operasi kantin adalah 3 waktu (pagi, thari & petang), cuti pada ujung minggu & sebelah thari & petang pada setiap hari Rabu.
2) Memandangkan operasi kantin agak tidak konsisten, teguran untuk pengusaha kantin telah pun diberikan bagi memperbaiki operasi kantin agar lebih baik & konsisten.
3) Adalah juga tidak wajar jika dua pengusaha kantin beroperasi di tempat yang sama, keadaan akan lebih buruk & rumit jika satu pihak menuduh satu pihak lagi atas isu-isu kebersihan dan sebagainya.
4) Bagi isu memperolehi tambahan mesin vending, pihak kami telah pun meminta kepada pihak pembekal, tetapi komen daripada pihak mereka, jualan di MSSB tidaklah begitu tinggi, tetapi pihak pembekal akan datang lebih kerap bagi mengisi/servis mesin tersebut.
5) Bagi isu watercooler, pihak SHO telah pun mengambil langkah bagi membersihkan dengan kadar mingguan.
6) Isu "KATAKAN TAK NAK" bagi perokok, walaupun kantin kita adalah kawasan terbuka / tidak berdinding, tetapi etika merokok haruslah dijaga bagi tidak menimbulkan ketidakselesaan kepada individu lain, adalah lebih wajar jika perokok mengunakan Zon Merokok yang telahpun disediakan iaitu dihujung Kantin & luar koridor locker. Adalah lebih baik jika perokok "KATAKAN TAK NAK" untuk dirinya sendiri.
Dengan ini, isu kantin akan ditutup untuk dibicarakan. Terima kasih atas komen membina daripada anda semua.
..::P&A Dept::..